Fenerbahçe Bu Futbol ile Galatasaray’a Dayanamaz

Merhaba kıymetli okurlar ve takipçiler…

Bu aralar nedense siyasi gündem ve yazılarından uzaklaşıp, futbol üzerine yazma isteği doğdu. Son zamanlarda sosyal medya paylaşımlarımı da futbola yönelik yapmaya başladım. Hala rahmetli Hıncal Uluç’un yazılarını okuyan bir gazeteciyim. Hıncal Uluç Ağabey, siyasetten de, magazinden de, spordan da çok iyi anlayan gazeteci olmasıyla birlikte, Türkiye’nin köklü spor kulüplerinin tarihlerini çok iyi bilen isimdi.  Ayrıca, hasta Beşiktaşlı olan babam “Her şeyi öğrenmeye çalış, zamanı gelince lazım olacaktır.” derdi hep.

Süper Ligin 34. Haftasında Galatasaray ve Fenerbahçe arasında geçen şampiyonluk yarışı sürerken, Adana Demirspor – Galatasaray maçının temposunu, her iki takımında oynadığı futbolu çok beğendiğimi ifade etmek isterim. Güzel futbol, tempolu geçen maçta Galatasaray – Adana Demirspor karşısında 3-0 gibi net skorla İstanbul’a döndü. Maçın kahramanın 37 yaşındaki Muslera olduğunu düşünüyorum.

Süper Lig’te 34. haftanın en önemli, futbol bakımından üst seviyede geçeceğini düşündüğüm diğer karşılaşması ise Fenerbahçe- Beşiktaş maçıydı.Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Fenerbahçe’ye yarardan çok zarar verdiğini düşünenlerdenim. Zaman zaman Fenerbahçe kitlesi üzerinden siyasete de yön vermeye çalıştığına da tanık oluyoruz. Ligin en kaliteli kadrosuna sahip takımlarından biri olan Fenerbahçe’yi Ali Koç’un ortalığı germesinden dolayı Avrupa’dan elendiğini, ligi ise bir şekilde idare ettiğini izliyoruz. Fenerbahçe’nin Olimpiakos’a elenmesinin ardından, Sivasspor ile 2-2 berabere kalması, Galatasaray’ın Adana Demirspor maçını 3-0 kazanıp, puan farkını 7’ye çıkarması ve “Bu puan farkı tekrar 4’e inecek mi?” sorusu Fenerbahçeliler arasında büyük stres yarattı. Rakip bu sezon kötü olsa bile Beşiktaş!

Fenerbahçe’nin en kötü sezonlarından birini yaşayan Beşiktaş karşısında vasat bir futbol oynadığını düşünüyorum. Hatta Beşiktaş’ın yaklaşık 65 dakika 10 kişi oynamasına rağmen maçı 2-1 zar zor kazandı. Hatta Fred’in cezası içinde topun eline çarpması sonucu Beşiktaş’ı penaltısı da verilmemiş olabilir. Düşüncem şudur ki; Fenerbahçe bu futbolla Galatasaray’ın temposuna tutunamaz.

Göztepe Önemli Bir Örnek

Göztepe, Süper Lige çıkan 2. takım oldu. Benim ise en çok merak ettiğim, İngiltere Championship’te Premier Ligine çıkmak için Play-off oynayacak olan Southampton’ında sahibi olduğu Danimarkalı şirket Sport Republic’in yüzde 70 hissesine sahip olduğu Göztepe ile Süper Lige nasıl renk katacakları?

Göztepe örneği gibi diğer spor kulüplerinin dernek statüsünden çıkarılıp, şirketleşerek özel sektöre can suyu olabilmeleri sağlanmalı, bu sayede bırakılan borçların vatandaşın sırtına yük olması yerine kulübü borçlandıranın muhatap olması sağlanmalıdır.

Bu konuya daha sonra uzun uzun değinmeyi düşünüyorum.

30 Nisan 2024 – Yakacık