Ekonomi, Karabük Üniversitesi, Eylem Tok ve Veledi

Merhaba kıymetli okurlar ve takipçiler…

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine günler kala, siyasi partiler il ve ilçeleri annelerinden babalarından, yakınlarından miras kalmışçasına paylaşmaya devam ediyor. Halbuki, bu ülke de daha vahim konular varken siyasiler tarafından konuşulmaması,, vatandaş haklarını görmezden gelmekten başka bir şey değildir.

Gündemde tutulması gereken konuları ise şekilde sıralayabiliriz,

  • Ekonomi
  • Ana muhalefet partisinin ülkeyi umursamaması
  • Emekliye ödenen düşük maaş
  • Eylem Tok ve veledi
  • Karabük Üniversitesi
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sokaklarda can güvenliğinin olmaması
  • Belçika’da yaşayan Türk vatandaşlarına terör örgütü PKK mensuplarının ve sempatizanlarının saldırması
  • AK Parti ve CHP’nin dışında Türkiye’de farklı düşüncedeki partilerinde olması ve AK Parti ve CHP bloğuna oy verilmesi için trollerin vatandaşlara baskı yapması

Konular böyle uzayıp gidiyor. Karabük Üniversitesi’nde yaşananları midem, aklım ve hayalim kaldırmadığı için bahsetmek istemiyorum. Yalnız, sabah okuduğum haberler de Karabük Üniversitesi yabancı uyruklu öğrencilerden sağlık raporu verme zorunluluğunu getirmesini  şaşkınlıkla okuyup, bu durumun skandal olduğunu belirtmek isterim. Yani ben bundan şunu anlıyorum, “ Üniversiteler sağlık bakımından tekin yerler değil, her an hastalık kapabilirsiniz?” Artık Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapılır ama Türkiye’deki Lise ve dengi, Üniversitelere tüm öğrencilerin sağlık raporu getirmesi gerektiğini savunuyorum.

Gündem düşmemesi gereken konulardan biri de elbette, Eylem Tok’un veledinin 1 kişinin ölümüne, 4 kişinin yaralanmasına neden olan kazanın ardından yurtdışına kaçmaları olayıdır. Sabah haberlere göz attığımda, Eylem Tok’un veledi Timur Cihantimur’un Oğuz Murat Aci’yi öldürdüğü noktada 5 kez hız cezası yemiş olmasıdır. Düşünsenize ehliyetiniz yok, direksiyon başına geçiyorsunuz ve 5 kez hız cezası yiyorsunuz. Ehliyetsiz araba kullanmaktan ceza yemiyorsunuz, araba bağlanmıyor ve üzerine 4 kez daha kazanın yaşandığı bölgede hız cezası yiyorsunuz akıl alır gibi değil. Tekrar ediyorum, benim gözümde Timur Cihantimur’un Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’ndan bir farkı bulunmamaktadır.

27 Mart 2024 – Yakacık