İspark’ta Neler Oluyor?

Merhaba kıymetli okurlar ve takipçiler…

31 Mart Yerel Seçimlere kısa bir zaman kala siyasi partilerin adaylarında heyecan başladı. Benim en çok merak ettiğim konulardan birisi de bağımsız belediye adaylarının nasıl başarı yakalayacağı. Kimi çevrelere göre, tıpkı 14 Mayıs 2023 Genel seçimlerinde olduğu gibi vatandaşlara bir dayatma söz konusu olduğu belirtiliyor. Mesela İstanbul’da 10’nun üzerinde aday varken, medyada Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum üzerinde duruluyor, konuşuluyor, tartışılıyor.

Oğuzhan Uğur’u takip edenler bilir, “Mevzular Açık Mikrofon” isimli programını Youtube’da  yayından kaldırarak, “Gain” isminde dijital platformda gösterime başladı. Geçtiğimiz yıl ben de Ali Babacan’ın konuk olduğu programı yakından takip etme fırsatı bulmuştum. Heyecanlı ve güzel bir program olduğunu düşünüyorum ama Youtube’dan kaldırması sanırım ilgiyi azalttı gibi geliyor.

“Mevzular Açık Mikrofon”un bu haftaki konuğu İBB Belediye Başkanı ve Adayı Ekrem İmamoğlu idi. Sosyal medya üzerinden programın kısa videolarını izleme imkânı buldum. Gündeme oturan bölüm ise, Ekrem İmamoğlu’na soru soran Yusuf Turan’ın 2013 yılında İspark’tan kovulduğu, kovulma nedeninin 18 kez toplanan hasılatı harcadığı iddia edilmesi.

Yusuf Turan’ı iyi tanırım, benden 3 veya 4 yaş küçüktür. Çocukluk arkadaşım da diyebilirim. Tıpkı benim gibi doğma büyüme Rumeli Kavaklıdır. Ama onun ailesi 3,4 göbekten beri Rumeli Kavağındadır. Ekrem İmamoğlu ise Rumeli Kavaklı falan değildir. Adı üstünde, “Siyasetçi” rüzgar nereye eserse tavrı… Yusuf Turan ile henüz görüşmedim. Hakkında çıkan iddiaları elbette sormak istiyorum kendisine. Yalnız ortada “Karalama” kampanyası da başlatılmış olabileceğini de belirtmek isterim. Nedeni ise, geçtiğimiz yıllarda bol kar yağışlı bir İstanbul akşamında vatandaşlar belediyeden hizmet beklerken, Ekrem İmamoğlu’nun ise o hizmetin başında olması gerekirken, Rumeli Kavağı’nda bulunan Balıkçı Kahraman’da İngiliz Konsolosuyla yemekte olması büyük tepkiyle karşılanmıştı. O akşam yemeğinin ardından haber sitelerine ve sosyal medyaya düşen bir fotoğraflarla öğrendi Türkiye, Ekrem İmamoğlu’nun İngiliz konsolosuyla yemekte olduğunu. O fotoğrafın yayınlamasının ardından Ekrem İmamoğlu iki ismi işten çıkardı. Biri Osman Turan diğeri ise Saim Tanır. Bu arada Osman Turan, Yusuf Turan’ın Ağabeyidir. Türkiye’nin gündemine oturan Balıkçı Kahraman’da çekilen fotoğrafın o iki isim tarafından servis edildiği iddia edilerek işten çıkarıldılar. İşin ilginç yanı ise şu, Osman Turan ve Saim Tanır ismini Ekrem İmamoğlu’na verenlerin ise yine Rumeli Kavaklı olan İmamoğlu’nun koruması Evren Erdoğan ve Sarıyer Belediyesi CHP Meclis Üyesi Görkem Kurşun olduğu konuşulmaya, iddia edilmeye devam ediyor. Bugün hala Osman Turan ve Saim Tanır fotoğrafı servis etmediklerine dair ve işe geri dönmek için hukuk mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.

Yukarıda Yusuf Turan ile ilgili kamuoyuna yansıyan iddiayı belirtmiştim. Yine İspark, yine hemen hemen aynı iddiayı yazacağım size. Fadile Özge Ulusoy, şuanda CHP Kartal İlçe Başkan yardımcısı olarak siyasi hayatına devam ediyor. Onunla ilgili de bir iddia atıldı ortaya. İddia şu yönde, Fadile Özge Ulusoy’un İspark’ta çalıştığı belirtilerek işe gitmeden maaş aldığı konuşuluyor. Fadile Özge Ulusoy’u bir defa Kadıköy, rıhtımda bulunan İspark’taki İBB’nin reklam çekimlerinde görmüştüm. Ayrıca, Fadile Özge Ulusoy’u da tanırım. Allah yukarıda hanım hanımcık kadındır. Yardımseverdir. Sizlerle bir anımı paylaşmak isterim, Özgür Özel’in Genel Başkan seçildiği CHP kongresinde CHP ile aramda bir iletişim kopukluğu olmuştu. Bu kopukluktan dolayı benim kongreyi yakından takip etmem adına zarif bir düşünceyle kendi arabasını bana tahsis etmeyi teklif ederek kongreye gelmemi sağlamaya çalışmıştı.  Whatsapp üzerinden hakkında çıkan iddiayı sordum. Henüz bir cevap alamadım. Cevap verdiği zaman siz değerli okurlarımla paylaşacağım.

16 Mart 2024 – Kadıköy