Rotting Christ’tan Yeni Tekli : “Like Father, Like Son”

Merhaba kıymetli okurlar ve takipçiler…

1997 yılından beri metal müzik dinlemeye devam etmekle birlikte, grupları ve şarkılarını keşfetmeye devam eden biriyim. Bunlardan biri depresif metal müzik yaptıklarını düşündüğüm, Türkiye’de 10 parmağı geçmeyen bir dinleyici kitlesine sahip olduğunu sandığım Avusturyalı metal müzik grubu Ellende. Grubu Instagram üzerinden takip etmekle birlikte, “Todbringer” albümlerini dinlemenizi tavsiye ederim.  Grup ile ara sıra mesajlaşıyor, Türkiye’ye ne zaman geleceklerini sormayı da elbette ihmal etmiyor, aldığım cevap ise, “  Würden wir sehr gerne, vielleicht nächstes Jahr!” ( Belki gelecek yıl çok isteriz.)

Şimdi gelelim, Rotting Christ’ın yeni teklisi “Like Father, Like Son”a Rotting Christ, her ne kadar Yunanistan çıkışlı bir grup olduğunu bilsem de 1987 yılından günümüze olan kısımda Türkiye’nin müzik kariyerlerinde, sahne tecrübelerinde önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum. O yüzden Rotting Christ’a bizim grubumuz diyor, severek dinliyor, takip ediyorum. 10 Aralık 2023 tarihinde İstanbul’a gelen grubun konserini yakından takip etmekle birlikte sahne performansları inanılmazdı. Şu sıralar, Güney Amerika turnesindeler. Turnede olmalarına rağmen boş durmayıp, “Pro Xristou” başlığıyla “Like Father, Like Son” ismiyle yeni bir tekli çıkarmayı ihmal etmemekle birlikte, bir de klip yayınladılar.

Rotting Christ’tan Yeni Tekli : “Like Father, Like Son”

Albüm kapağı

Şarkıyı beğendiğimi söylemek isterim.  Şarkının bestecisi ise, “Necromayhem” “Athanasios Tolis” takma ismileriyle de tanınan grubun solisti Sakis Tolis. Şarkı da; her insanda ve her aile yapısında olması gereken kelimeler, gurur, onur, mücadele, hayatta kalma, saygınlığın işlendiğini görüyoruz. Şarkının başındaki sesi Amon Amarth’ın solisti Johan Hegg’e benzettim. “Aha Johan’dan Rotting’e destek!” düşüncesi bile aklımdan geçti.

Rotting Christ’ın son yeni şarkısı “Like Father, Like Son” sahne performansını da oldukça merak ediyorum. Şuanda Güney Amerika turnesinde olan grup şarkının sahne performansını yayınlamayı da ihmal etmez.

Kelimeleri çok uzatmadan, sizinle şarkı klibinin bağlantısını da aşağıya bırakıyorum. Ayrıca satın almak isteyenler için tekliğin plak, cd, kaseti ve T-shirt’ü de satışa çıktığını belirtmek isterim.

Şarkıyı dinlemek ve klibini izlemek için; https://www.youtube.com/watch?v=Y9mBomOM-rQ

2 Mart 2024 – Yakacık