Savcıyı Şehit Etmişlerdi. 9 Yıl Sonra Yeni Saldırı!

Merhaba kıymetli okurlar ve takipçiler…

Bir yıl önce bugün, 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan 9 saat arayla 7.8 ve 7.5 şiddetinde iki deprem meydana gelmiş on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüz binlerce vatandaşımız yaralanmış, milyonlarca vatandaşımız ise yerlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Yaşanan acı kayıpların, yok olan hayatların yüreğimizde hissettiğimiz tarif edilemez duygusu bugün hala sıcaklığını korumaktadır.

Yaşanan ve büyük bir kayba neden olan depremin 1.yılında Türkiye, Çağlayan Adliyesine düzenlenen silahlı saldırı ile güne başladı. Terör Örgütü DHKP-C’li militanlar tarafından düzenlenen saldırı vatandaşların ve emniyet personelinin yaralanmasına neden oldu.

Bu saldırının ardından hemen Güvenlik Uzmanı Mustafa Böğürcü’yü arayarak merak edilenlere cevap aradım. Mustafa Böğürcü saldırı ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

“Türkiye geçtiğimiz ay yaşanan kilise saldırısının ardından, güne Çağlayan Adliyesine düzenlenen saldırı ile başladı. Bu saldırıyı yapanları sol orjinli olduğunu görüyoruz. Bugün Kahramanmaraş depreminin de 1. Yıldönümünde İstanbul’un göbeğinde silahlı saldırı düzenlendi.

Çağlayan Adliyesi’nin çevresindeki yerleşim yerleri ağırlıklı olarak sol örgüt yapılanmalarıyla gündeme geliyordu. O yerleşim yerlerinin emniyet güçleri tarafından kontrol altında tutulduğu da biliniyor. Çağlayan Adliyesine 2015 yılında Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği bir saldırı düzenlenmişti. O günden bugüne yaklaşık 9 yıl geçti. Demek ki sol orjinli örgüt adam devşirmeye, hücre yapılanmasına devam ediyor ve hedef gözetmeksizin saldırı düzenleyebiliyor”