Kartalspor Başkanını ve Yönetimini Tebrik Etmek Lazım

Merhaba kıymetli okurlar ve takipçiler…

19 Nisan 2024 Cuma günü Beylerbeyi Stadına Beylerbeyi – Kartalspor maçını izlemek için gittim. Havanın soğukluğuna İstanbul Boğazı’ndan esen rüzgârda eklenince, Kartalspor’da düşme hattında olunca elim göğe yükseldi ve Allah’a yalvardım “Allahım, 2019 yılından beri her koşulda Kartalspor’u sahipsiz bırakmayan Başkan Binali Ali Aydın ve yönetimine yardımcı ol, bizleri sevindir.” Maalesef olmadı! Karşılaşma 3-3’lük skorla sona erdi ve Kartalspor, İstanbul Süper Amatör Ligine düşmeyi garantiledi.

Beni tanıyanlar Kartalspor’u çok sevdiğimi, gönül verdiğimi iyi bilir. Kartalspor’un maçına gidemeğim zamanlar işimi, gücümü bir tarafa bırakır Maçkolik uygulamasından maçın skorunu takip eder veya canlı olarak yayınlanıyorsa maçlarını takip etmeye özen gösteririm. 2018 yılında yurtdışından Türkiye’ye döndükten sonra “İstanbul’un Balkonu” olarak bilinen Yakacık’a yerleştim. Kartalspor Bölgesel Amatör Lig’te mücedele ediyor, yine küme düşmemeye oynuyordu. Kulübün Başkanı ise Kartal Belediye Başkan yardımcısı Ali Apaydın isminde biriydi. Kendisini tanıdığımda o adamın “Çekiliş” ile kulübe başkan olduğunu ilk gördüğümde anlamıştım. Ama stat yerli yerinde duruyordu. Stadın yıkılacağı söylentileri benimde kulağıma gelmiş, o dönemlerde Kartalspor camiasından kimseyi tanımadığımdan dolayı bilgi alamamış, hayatı medeni, modern, menfaatsiz düşündüğüm için, “Stad yıkılır, yerine yenisi yapılır.” diye ümit ediyordum. Ama olmadı, Kartalspor’a başkanlık yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, yerel basını stadın yıkılışına davet etti, stadın yıkılışını kamuoyuna okutturdu, izlettirdi.

Stadın yıkılmasıyla Kartalspor’un kolu ve bacakları adeta koparılmış, yüreğimi bir sızı kaplamıştı. Ardından Kartalspor, İstanbul Süper Amatör Ligine düşmüş, Ali Apaydın apar topar görevi bırakmış, kulüp sahipsiz bırakılmış, kapanma noktasına gelmişti. Hemen akabinde kongre kararı alınmış ve kulüp 2.Ligteyken başkanlık yapan Binali Aydın adaylığını açıklamış, “Bu kulüp kapatılamaz. Bu kulübün tarihi var, değerleri var. Her ne olursa olsun sahip çıkmak zorundayız.” Demesinin ardından Kartalspor’a başkan oldu.

2019 Yerel seçimlerinde CHP’nin belediye başkan adayı Gökhan Yüksel isminde genç biriydi. (Şimdi yaşlandı. Saçları beyazladı. Kilo bile aldı.) “Türkiye’nin ve İstanbul’un en genç belediye başkan adayı” sloganıyla sahada seçim çalışmalarını yürütüyordu. Yıkılan stada karşılık Kartalspor’a bir stat sözü vermişti. Bu haber sızlayan yüreğimi biraz da olsa hafifletmişti. Seçimler geldi, geçti. Ne stat yapıldı, Ne de başka bir şey! Kartal ilçesi, AK Parti’nin belediyesi olduğu dönemde Kartalspor, PTT Lig’e yükselmiş ve 8 sezon bu ligte mücadele etmişti. Ama aynı AK Parti, 1986 yılında kulübe başkanlık yapan ve 3.lig’e çıkmasını sağlayan ve beraberinde Kartalspor’un bir stada sahip olması için büyük emek sarf eden Mehmet Özbek’in yaptırdığı stadı “Depreme dayanıksız” denilerek yıkılması için onay vermiş ve stadın yıkımı CHP’li belediye tarafından gerçekleştirildi. Halbuki, stat güçlendirebilirdi. Bunun örnekleri Dünya’da bolca var. Mesela şuanda İngiltere Premier Liginde mücadele eden Luton’un stadı 120 yıllık! Elbette bu örnekler çoğaltabilir.

Dediğim gibi Kartalspor’un kolları ve bacakları koparılmıştı artık. Kartalspor maçlarını Bulvarspor’a ait olan Mimar Kubilay Köse stadında oynamaya başlamıştı. Süper Amatör liginde mücadele eden Kartalspor’un rakipleri ve seyircileri hep şu soruyu soruyordu, “ Bu Kartaslpor, Volkan Demirel, Servet Çetin, Egemen Korkmaz, Erman Özgür, Olcan Adın, Eren Elmalı gibi futbolcuları yetiştiren, formasını giydiği Kartalspor mu?”

Binali Aydın başkanlığındaki Kartalspor, 2019 – 2020 İstanbul Süper Amatör Lig (SAL) sezonunda şansız bir şekilde Bölgesel Amatör Lige (BAL) çıkamadı. Sezonun bitmesinin ardından Korona virüs salgını dolayısıyla ligler süresiz tatil edildi. Bir sonraki sezon Kartalspor, BAL’a çıkmayı başararak uzun aradan sonra Kartalspor’a gönülverenlere gelecek sezonlar ve yıllar için umut aşıladı. Geçtiğimiz sezon çekilen kurayla Kartaslpor, Ege Bölgesinden, Aliağa, Çeşme Beledyespor, Alaçatı Belediyespor, Yunus Emre, Saruhanlı Belediye gibi takımların olduğu grupta yer almıştı. BAL için mütevazi bir kadro oluşturan Kartalspor yönetimi, kamuoyunda şu sorulara neden olmuştu, “Bu kadroyla küme düşer miyiz?” Ama öyle olmadı. Kartalspor kısıtlı bütçesiyle sezonun ilk yarısını lider olarak bitirmiş, 15 – 20 milyon TL’ye kadro kuran takımları dize getiriyordu. Sezonun ikinci yarısında Kartalspor, deplasman giderleri, ödenecek pirimler vs. maddi destek bulamayınca birçok futbolcu ile yolları ayırdı sezonu küme düşmeden tamamladı. 2023-2024 sezonuna da büyük umutlarla hazırlanan Kartalpor’da ligin başlamasına üç (3) gün kala Teknik direktör Rıdvan Elmastaş “Sağlık problemi” sebebiyle görevi bıraktı. Bu süreçte, Kartalspor, Doğan Engin ile altı (6) maça çıktı istenilen sonuçlar alınamayınca yollar ayrıldı. Kısa bir dönem 3.ligte oynayan Bulvarspor’u çalıştıran milli futbolcu ve teknik adamlıkta gelecek vadeden Dündar Denizhan ile anlaşıldı. Dündar Denizhan elindeki imkanlarla tüm hamlelerine rağmen Kartalspor küme düşmekten maalesef kurtulamadı. Umarım Kartalspor gelecek sezon Dündar Denizhan ile yoluna devam eder.

Dünya’yı kasıp kavuran endüstriyel futbol anlayışında Kartalspor’un ayakta kalmasının bile büyük bir mucize ve başarı olarak görüyorum. Futbol’da taraftarın kulübe maddi desteği yoksa, sponsor anlaşmaların yoksa ayakta kalman gerçekten mucizelere bağlı. Bunlarla birlikte günümüz Türkiye’sinde siyaset futbola hükmetmeye “Senin takımın, benim takımım”  anlayışıyla devam ediyor. Kartalspor’a Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, iş insanları dahil olmak üzere kimsenin yardımcı olmadığını, iktidara ve ana muhalefet partisine yakın şirketlerin hiçbir şekilde Kartalspor’a yanaşmadıklarını takip ediyorum.

Kartalspor, 1949 yılından beri yetiştirdiği ve yetiştirmeye devam ettiği (Örn. Şuanda Trabzonspor forması giyen Eren Elmalı) futbolcularla Türkiye ve Avrupa’ya mâl olmuş kulüplerden bir tanesidir. İstanbul Anadolu yakasında, Fenerbahçe’den sonra en önemli futbol kulübü konumunda olan Kartalspor’un siyasi destek gören Tuzlaspor, Pendikspor, Ümraniyespor’un gerisinde kaldığını okuyoruz, duyuyoruz ve izliyoruz.

Böyle bir ortamda, maddi geliri olmayan, kolu bacağı kesilmiş olmasına rağmen bir tarihi olan, sevenlerinin sayesinde ayakta kalmaya çalışan bir kulüp olan Kartalpor’a emek harcayan Binali Aydın ve yönetimini tebrik ederim.

Bugün Kartalspor lig olarak dibi görmüş olabilir ama birlik beraberlik içinde gelecek yılların Kartalspor’a yepyeni sayfalar açacağını ümit ediyorum.  Kartalspor Başkanı Binali Aydın ve yönetimi dışında bizlerinde şapkamızı başımızın önüne koyup kendimize “Kartalspor’a nasıl faydam olabilir?” sorusunu sormamız gerekmektedir.

22 Nisan 2024 – Yakacık