Seçmenler “Sürgün” Edilmeme Sözü Aldı mı?

Merhaba kıymetli okurlar ve takipçiler…

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin ardından Türkiye’de AK Parti ve CHP tarafından ikili bloğun oluşturulduğunu, ülkeye faydası olmayacağını, “Başkanlık Sistemi” gibi her açıdan zarar vereceğini, yatırımcıların ülkeyi adeta devlet daireleri ve belediyeler olmak üzere paylaşan AK Parti ve CHP’nin yaratacağı maddi külfeti nasıl gidereceğini yazmıştım.

Siyaset artık Türkiye’de eskilerde kaldı. Türkiye’de siyaset artık ideoloji kavramı olmayan unsurlar üzerine kurulmuş durumda olduğunu düşünüyorum. Günümüz politikacının siyasete bakış açısını menfaat ve çıkar ilişkileri üzerine kurulduğunu daha net bir şekilde izleyebiliyoruz.

İkili bloğu oluşturan AK Parti ve CHP’ye bir göz atarsak eğer, ideoloji ve strateji üzerine kurulmuş politika yaptıklarını göremezsiniz. Yapmak istedikleri konu bellidir, “Vatandaşın hakkını nasıl gasp eder, zengin olurum.”

Bilindiği üzere, 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye tarihinin en can alıcı depremlerinden birini yaşandı. Binlerce vatandaşımız hayata veda etti, milyonlarca vatandaşımız yerinden yurdunu terk etmek zorunda kaldı. Bu yaşanan depremin ardından, gözler olası “İstanbul Depremi” üzerine çevrilmesine rağmen politikacıların gerekli önlemleri almadığını görüyoruz. İstanbul, Türkiye’nin maddi değere sahip en önemli illerinden biri olarak dikkat çekmesiyle birlikte, “Kentsel Dönüşüm” adı altında büyük bir rantta kurban gideceği düşüncesindeyim.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde, İstanbullular maalesef kendi cellatlarını seçmek için sandık başına gitti. Örneğin, Kadıköy, Kartal arası depremden en çok etkilenecek bölge arasında bulunmaktadır. Çünkü, eski bina sayısı oldukça fazla. Siyasetçiler eski binaları kuvvetlendirme çalışmaları yapmak yerine, arkadaşı, ahbabı olduğu inşaatçıya işleri vererek para kazanmanın hazırlandığını düşünüyorum.

Kadıköy, Kartal arasında “Kentsel dönüşüm” oldukça yoğun yaşanacağı tahmin ediliyor. Peki, kim için yapılacak bu inşaatlar? Elbette dairelerinde “Kentsel Dönüşüm” bekleyenler için değil. Parası olanlar için yapılacak bu yeni binalar. Şuanda Kadıköy, Kartal arasında yeni yapılan dairelerin satış fiyat 6-7 milyon TL’den başlayıp, 100 milyon TL’ye kadar olduğunu görüyoruz.

Peki, merak ettiğim konu şu, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde, “Kentsel Dönüşüm” bekleyen seçmenler siyasilerden “Sürgün” edilmeme sözü aldılar mı? Çünkü günü sonu şu meseleye doğru ilerliyor, “Kentsel Dönüşüm” bekleyen seçmenin eline dairesi için 2-3 milyon TL tutuşturulup, “Sizin yerin artık İstanbul değil”

“Kentsel Dönüşüm” bekleyen kaç seçmen faiz oranlarının çift haneli rakamlarda olduğu böyle bir dönemde yeni yapılan daireye 7-8 milyon TL verebilir? Hadi ödeyebilenler oldu farz edelim oturduğu binanın veya sitenin yüksek olan aidatını hangi bütçesi ile ödeyecek?

İstanbul seçmeni maalesef “Sürgün” edilmek uğruna oy vermiştir.

9 Nisan 2024 – Kadıköy