Sorunlar Halı Altına Süpürülerek Çözüme Kavuşmaz

Merhaba kıymetli okurlar ve takipçiler…

Ekonomi, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri, tarikat ve cemaatler, Eylem Tok ve veledi, yapılan yolsuzluklar vd.  Trabzonspor – Fenerbahçe maçının ardından yaşanan hadiselerden dolayı şimdilik unutuldu.

Türkiye, A’dan Z’ye Trabzonspor – Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olayları konuşmaya devam ediyor. Trabzonspor cephesi, Fenerbahçe’yi suçlarken, Fenerbahçe cephesi ise, Trabzonspor’u suçluyor. Hatta durum öyle bir hâl aldı ki, Fenerbahçe’nin kalecisi Livakoviç’e atılan yumruğun ardından Hırvat mafyası bile tehdit yağdırmaya başladı.

Herkes olayın suçlusunu ararken, nedense güvenliğin yetersiz kaldığı sorulmuyor, sorgulanmıyor, araştırılmıyor! “Bir daha bu tarz olayların yaşanmaması için ne gibi önlemler eklenebilir” gibi çalışmalar yapılır mı? Bilinmez ama yaşanan olayları en iyi analiz yapanın Güvenlik Uzmanı Mustafa Böğürcü’nün olduğunu belirtmek isterim.

Mustafa Böğürcü, Trabzonspor – Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı; “Bir Futbol takımının şehre gelmesinden, maç bitip galip gelmesi durumunda sahada sevinmesine kadar ve sonrasında havalimanına sağ salim getirilip, uçağa binip şehirden ayrılmasına kadar devlet (Vali) kamu güvenlik yönetimi sorumludur ve onun namusuna emanettir.

Saha içinde futbolcu sevinir, devlette o güvenliği sağlamakla, tüm kurumlarıyla sorumludur.

Futbolcunun kendine gelen tehdidi devlet engelleme basiretini gösteremiyorsa, meşru müdafaa hakkını kullanır, bu olaylı Trabzon ile Fenerbahçe’nin oynadığı maçta oyuncular kendilerini korumak anlamında onu yaptı.

Bu olaylar hep Trabzon’da oluyor ve halen ligde kalmalarına müsaade ediliyor.

Fenerbahçe Spor Kulübünün divan kurulunun alacağı radikal kararlarla hem Türk futbolunu hem de sporda yaşanan bu şiddeti önleyerek bir tarih daha yazabilir.(Ligden çekilip, alt kümede oynama dâhil her karar alınmalıdır ).

Sorunlar halı altına süpürülerek bu konular çözüme kavuşmaz.”

Bir daha hayatın her alanında bu tarz hadiselerin yaşanmamasını temenni ediyorum.

20 Mart 2024 – Yakacık