Zeytinyağı Üretimi Sona mı Erdi?

Merhaba kıymetli okurlar takipçiler…

Türkiye’de enflasyona karşı alınacak tedbirler görmezden gelinmeye devam ediyor. Asgari ücretlinin, emeklinin hali içler acısı durumda. Merkezi hükümet deve kulu misali başını kuma gömmüş, vatandaşlara karşı olan sorumluluklarını bırakın yerine getirmeyi, her şey normalmiş gibi hayatlarına devam etmektedir.

Türkiye, zeytincilik ve zeytinyağı üretiminde Dünya’da parmak ile gösterilen konuma sahipti. Özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde çıkan zeytin ve yağının kalitesi dillere destandır.

İnsan sağlığı açısında da önemli bir yere sahip olan zeytinyağında üretim durmuş olacak ki 5 litre fiyatı 1.800 TL’ye kadar yükselmiş durumda. Bu demek oluyor ki, asgari ücretli ve emekli için zeytinyağı tüketmek hayal oldu.

Piyasada 5 litre fiyatının 1.800 TL’ye satıldığını gören İnternet alışveriş sitesi Amazon, İspanya’dan kargo ücreti dâhil 1.370 TL’ye zeytinyağı getirmeye başladı. Ne kadar acı bir durum değil mi? Zeytinyağını bile ülke piyasasına göre ve daha ucuza ithal eder hale geldik! İspanya’dan ithal edilen zeytinyağının kalitesini bilmediğim için yorum yapmıyorum.

Bilindiği üzere, gıda piyasalarının hâkimi artık “Üç harfli” denilen marketler zinciri. Devlet ve merkezi hükümet tarafından denetleme yapılmadığı ve tekelleştikleri için ürünleri istedikleri gibi fiyatlandırdıklarını düşünüyorum.

İspanya’dan ithal edilen ve Türkiye’deki satış fiyatından 430 TL daha ucuz olan zeytinyağının ilanını sizlerle paylaşmak istiyorum:

Türkiye'de İthal Zeytinyağı Satışı Başladı